- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ראיד נ' הראל חברה לביטוח בע"מ ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום כפר סבא |
54465-06-12
30.1.2014 |
|
בפני : צוריאל לרנר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: נאשף ראיד |
: 1. הראל חברה לביטוח בע"מ 2. חאג' יחיא ג'מאל |
| פסק-דין | |
פסק דין
1.תביעה זו עניינה נזק לכלי רכב, שהיו מעורבים בתאונת דרכים, אשר ארעה ביום 19.5.2012 בטייבה (המשולש). התובע טוען לנזקים בסך כולל של 16,739 ₪, בגין עלות תיקונים ושכר שמאי.
2.המחלוקת בין הצדדים היא בשאלת האחריות לקרות התאונה, וממילא להטבת הנזקים, וזאת הגם שאין בין הנהגים עצמם מחלוקת כלשהי באשר לעובדות התאונה.
3. התאונה ארעה כאשר התובע נסע על כביש, שאליו מתחבר מימין כביש אחר, בצומת T, שאינו מרומזר או מתומרר. הנתבע הגיע מהכביש המתחבר, וביקש לפנות שמאלה אל הכביש שעליו נסע התובע, אלא שבטעות ביצע את הפניה בקשת צרה מדי, ונכנס אל נתיב נסיעת התובע, כך שחזיתות כלי הרכב נפגשו, כשביניהן זווית חדה (פינתו השמאלית-קדמית של רכב הנתבעים פגעה בפינתו הימנית-קדמית של רכב התובע).
4.התובע טוען כי האחריות לקרות התאונה רובצת על הנתבע, שכן היה עליו לתת זכות קדימה בצומת, בהיות הכביש עליו נסע התובע כביש ראשי; הנתבעים טוענים, כי מאחר שאין תמרור בצומת, זכות הקדימה היתה דווקא לנתבע, שבא מימין.
5.אלא, שלטעמי גם אם צודקים הנתבעים בעמדתם העקרונית, איני רואה כיצד יש בדבר כדי לסייע להם. איני סבור כי מדובר כלל בתאונת זכות קדימה, בה מצטלבים מסלוליהם הלגיטימיים של שני כלי רכב, אלא במקרה של נהיגה לא זהירה, נגד כיוון התנועה.
6.למעשה, כלל לא הוכח כי התאונה ארעה בתוך הצומת, ולא מן הנמנע כי ארעה כשרכב התובע עדיין על שפת הצומת, מכיוון נסיעתו; בכל מקרה ברור – לאור מנח הרכבים בעת התאונה, כפי שהציגו שני הנהגים – שרכב הנתבעים סטה ממסלולו הלגיטימי באופן שהתאונה ארעה במקום בו מתן זכות קדימה מצד התובע לא היה מונע את התאונה.
7.בנסיבות כאלה, יש לקבוע כי האחריות להתרחשות התאונה חלה על הנתבע. לפיכך, על הנתבעים לשאת בתוצאות הנזקים שנגרמו.
8.לאור כל האמור, אני מחייב את הנתבעים לשלם לתובע סך של 16,739 ₪, וכן את אגרת התביעה בסך 365 ₪, כשסכומים אלה נושאים הפרשי הצמדה למדד וריבית כדין מיום הגשת התביעה ועד היום. כן אני מחייב את הנתבעים לשלם לתובע שכ"ט עו"ד בסך של 2,963 ₪. כל הסכומים האמורים ישולמו תוך 30 יום, אחרת ישאו הפרשי הצמדה למדד וריבית כדין מהיום.
ניתן היום, כ"ט שבט תשע"ד, 30 ינואר 2014, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
